Galleria Muuntotila

 
Tehdaskartanonkatu 38, 33400 Tampere
Avoinna: ti–pe klo 10–17, la 11–18

https://www.tampere.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/hiedanrannan-kulttuuri/galleria-muuntotila.html

Galleria Muuntotila on näyttelytila Hiedanrannan kaupunginosassa. Muuntotila sijaitsee historiallisessa Lielahden kartanossa neljän kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Näyttelytila jakautuu kahteen noin 30-neliöiseen huoneeseen.

Kokeilevampaan nykytaiteeseen keskittyvässä Galleria Muuntotilassa on esillä ammattikuvataiteilijoiden ja kolmannen sektorin toimijoiden näyttelyitä. Edustettuina ovat niin paikalliset, kotimaiset kuin kansainväliset näytteilleasettajat. Muuntotilan tavoitteena on tarjota monipuolista ja korkeatasoista näyttelyohjelmistoa Tampereen alueella ja tehdä tunnetuksi kuvataiteen eri ilmiöitä. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Muuntotilasta löytyy lisäksi pieni lukunurkka, ja galleriaan voi tulla myös istuskelemaan ja lukemaan suomalaisia omakustanteita, zinejä ja sarjakuvia. Muuntotilan yhteyteen on avautumassa myöhemmin Aulagalleria, jonne tulee näyttelyitä kolmannen sektorin toimijoilta.

Galleria Muuntotila on Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikön ylläpitämä. Galleria on avattu syksyllä 2019 yhteistyössä Rajataide ry:n kanssa. Muuntotila tekee sekä alueellista että kansainvälistä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.