Galleria Saskia

Pirkankatu 6, 33210 Tampere
Avoinna:
ma-su kello 12-18
http://tampereensaskiat.com/
https://www.facebook.com/GalleriaSaskia/

Pirkankadulla sijaitseva Tampereen Saskiat ry tukee ja edistää kuvataidetta Tampereella. Yhdistys ylläpitää näyttelytoimintaa Galleria Saskiassa ja tukee taiteilijoita jakamalla avustuksia ja stipendejä. Jäsenistön taiteen tuntemusta kehitetään luennoilla, tutustumiskäynneillä ja retkillä.

Oman galleriatoiminnan yhdistys aloitti jo vuonna 1970. Tampereella oli tuolloin pulaa pienistä näyttelytiloista. Saskiat päätti tulla taiteilijoiden avuksi ja perusti ensimmäisen galleriansa Kauppahallin virastotaloon Hämeenkadun varteen. Nyt Galleria toimii Pirkankadulla Hiekan taidemuseon toisessa päässä. Galleria on avoinna keväät, syksyt ja talvet, koko viikon, kuusi tuntia päivässä. Saskioiden galleriatoimintaa voi epäröimättä kuvata ainutlaatuiseksi. Koko ajan kaikki on hoidettu yhdistyksen omin voimin, palkattua henkilökuntaa ei ole ollut. Saskiat vastaavat näyttelyiden järjestelyistä ja niiden valvonnasta.

Alkuaikojen periaatteista on pidetty kiinni. Galleriaan on pyritty saamaan korkeatasoista taidetta Pirkanmaalta, Suomesta ja väliin ulkomailtakin. Nuorille taiteilijoille on haluttu myös antaa mahdollisuus esittäytyä. Galleriasta ja Saskia-yhdistyksestä on kasvanut olennainen osa Tampereen taide-elämää. Kuluneiden vuosikymmenien aikana sadat taiteilijat ovat esittäytyneet siellä ja näyttelyissä on käynyt kymmeniätuhansia katsojia

SASKIASSA GALLERIAVIIKOLLA:

I R T I O T T O J A – Pälvi Hanni, Hannamari Matikainen ja Meri Westlin (11.10.–30.10.2019)

Irtiottoja -näyttely esittelee kolmen taiteilijan tuotantoa monipuolisessa, viihdyttävässä ja mielenkiintoisessa yhteisnäyttelyssä. Näyttelyn teoksissa on yhdistävänä tekijänä viiva, väri, luonto, eläin ja kauneus. Näyttelyn taiteilijat ovat kaikki tamperelaisia kuvataiteilijoita.

www.palvihanni.com/
www.hannamarimatikainen.com/
kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/westlin-meri

https://www.facebook.com/events/673139279763773/