Ohjelma 2021

Café Saskia on avoinna Galleria Saskiassa tapahtumaviikon jokaisena päivänä.

perjantai 8. lokakuuta

13-17 Q-galleria – Taiteilijatapaaminen: Mona Hoel

16–17 Galleria Muuntotila – Taiteilijatapaaminen: Suvi Toivoniemi

17–19 Galleria Muuntotila – Suvi Toivoniemen näyttelyn avajaiset

lauantai 9. lokakuuta

10–19 Galleria Ronga – Residenssityöpaja, Petri Seppä

12–16 Grafiikanpaja Himmelblau – Ammattivedostajan työnäytöksiä, kuinka syntyy aito, käsintehty taidegrafiikka.

14–16 Taidekeskus Mältinranta – Inka Hannulan ja Teemu Raudaskosken livemaalausta. Inka Hannula ja Teemu Raudaskoski toteuttavat livenä yhteismaalauksen. Maalausta ei suunnitella etukäteen, vaan teos syntyy intuitiivisesti ja improvisoiden tilassa soivan Raudaskosken tekemän musiikin sekä Galleriassa olevien teosten inspiroimana. Tervetuloa seuraamaan prosessia!

15.00 Valokuvakeskus Nykyaika – Persialaisen runouden ilta (Ohjelma: klo. 15.00 Artist talk Helmenpunoja näyttelyyn liittyen (Mari Hokkanen), klo. 16.00 Marouf ja Gian Majidi esittävät musiikkia ja runoja, klo. 16.45 Runo open mic -tapahtuma)

sunnuntai 10. lokakuuta

12–16 Galleria Rajatila – Kissankulta kollektiivin performatiivinen tekstiiliteos nähtävillä

13.00 ja 14.00 Galleria Saskia – Vähän parempaa iskelmää, kansanlauluja ja oudompaa Juicea. Seija Hurskainen, laulu ja Eero Pekkonen, harmonikka ja laulu

13-15 Q-galleria – Taiteilijatapaaminen: Mona Hoel

14.00 Galleria RongaMarja Heinonen lausuu Aleksis Kiven päivän kunniaksi runojaan

maanantai 11. lokakuuta

14.30 Kulttuuritalo Laikun Studio – Näyttelyopastus Ninni Luhtasaaren näyttelyyn ”En ymmärrä tästä mitään!”, vetäjänä Inka Hannula

tiistai 12. lokakuuta

11-14 Galleria Ronga – Piirtäjä sinisellä tuolilla Eeva-Liisa Mannerin seurassa: Kuvataiteilija Minna Eloranta piirtää ja kirjoittaa tussipiirroksia Eeva-Liisa Mannerin Kävelymusiikkia -proosateoksiin.

keskiviikko 13. lokakuuta

15.00 Galleria RajatilaRuut Parikka lukee ääneen Laitapuodin valittuja teoksia

15–16 Galleria Ronga – Taiteilijatapaaminen: Petri Ihanus valoittaa pitkää matkaa mikroskooppisesta ajatuksesta valmiiksi projektiksi.

17.30–19 Taidekeskus Mältinranta – Nonstop maalaustyöpaja, ohjaajana Tiina Jaakkola. Maalaa kortti tms. ystävälle (tai itselle), jota et ole pitkään aikaan nähnyt. Työpajassa on kuvamalleja inspiraation tueksi. Kaikki ovat tervetulleita taidoista riippumatta. Voit tulla milloin vain työpajan aikana.

17.30–19.30 Galleria Muuntotila – Tule tutustumaan esineteatterin saloihin! Työpajassa nähdään esineteatteriesitys ”Kahvikupin rakkaus”, kokeillaan esineteatterin perusteita ja toteutetaan tunnettuja satuja esineteatterin keinoin. Työpaja on suunnattu alakouluikäisille, ja sen pitävät Nukketeatteri Hupilaisen ohjaajat Tuula Torkkeli ja Niina Kettunen-Niemi. Mukaan mahtuu 10 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä viesti osoitteeseen muuntotila@tampere.fi tiistaihin 12.10. mennessä .

torstai 14. lokakuuta

14.00 Galleria Ronga – Kriitikko, Taiteen sanallistaja Pasi Salonen lukee Adornoa sinkkiämpäri päässä

HUOM! Taidekeskus Mältinrannan – Laulutyöpaja Laulamaan! on valitettavasti jouduttu perumaan sairastapauksen takia.

perjantai 15. lokakuuta

17.00 Galleria RajatilaVeera Lohinivan performanssi, esityksen live-musiikki: Lauri Suvanto

18.00 Laikun Musiikkisali – Performance Re-Voyage -videoperformanssinäytös, Muu ry

Taiteilijajärjestö MUU ry:n vuodesta 2011 tuottama Performance Voyage, kansainvälinen videoperformanssien kokoelma, on saanut jatkokseen Re-Voyagen – läpileikkauksen kuuden aikaisemman vuoden kokoelmista tutkija Basak Senovan kuratoimana. Re-Voyagen kokoelman ensiesitys oli Taidehalli WUK’ssa (Wien, Itävalta) vuonna 2018, ja sen jälkeen se on esitytty useaan otteeseen kotimaassa ja ulkomailla. Ohjelman esittelee paikan päällä MUU ry:n toiminnanjohtaja Timo Soppela.

18.00 Q GalleriaMari Mularin Summernights-näyttelyyn liittyvä musiikkiesitys

18.00 Galleria RongaHeikki Hautalan näyttelyn avajaiset

lauantai 16. lokakuuta

13–16 Valokuvakeskus Nykyaika – Pop up kollaasityöpaja

14.00 Q GalleriaMari Mularin Summernights-näyttelyyn liittyvä musiikkiesitys

14 –15 Galleria Koppelo – Taiteilijatapaaminen: Tiina Eräpuu, Tini Sauvo, Tero Makkonen

15.00 Galleria Ronga – Soundtrack näyttelylle: Heikki Hautalan musiikkiesitys, jonka lähtökohtana on ammentaa tunnelmia näyttelyn kuvamaailmasta.

16–17.30 Galleria Himmelblau – Ystävätreffit yksinäisille: Tapahtuma on tarkoitettu kaikille taiteesta ja uusista samanhenkisistä kavereista kiinnostuneille. Kahvitarjoilu, Petri Yrjölän taidenäyttelyn esittely, Misa Sarasteen taiteilijatapaaminen ja tutustuminen Sarasteen näyttelyyn Leikin vallankumous.

17–18 Laikun musiikkisaliLászlo Sülen (piano) ja Sanna Eskelisen (sähkökantele) konsertti

sunnuntai 17. lokakuuta

12–16 Galleria Ronga – Piirustustyöpaja, vetäjänä Lauri Tyrvänen

13.00 Galleria Saskia – Taiteilijatapaaminen: Liisa Hietanen, Raana Lehtinen ja Pauliina Turakka Purhonen

13.30–14 Taidekeskus MältinrantaRosalia Silferin performanssi Synty”. Esitys tunnustelee taiteilijan ja taideteoksen välistä syvää yhteyttä, joka uudistaa, kasvattaa ja opettaa jatkuvasti toinen toistaan.

15.00 Galleria RajatilaHiljanharma & Aivokurkiainen, kokeellista runoutta

15.00 Galleria Saskia – Kuusi varjoisaa näkyä – Musiikkia epidemioitten ajalta. Vokaaliyhtye Lumous laulaa espanjalaisen Rinaldo del Melin Fransesco Petrarcan runoelmaan säveltämiä renessanssimadrigaaleja. Lumouksessa laulavat sopraanot Anu Mattila ja Kaisa Kelloniemi, altto Elina Aho-Kuusama ja baritoni Lauri Solin. Yhtyettä johtaa vanhan musiikin ekspertti Debra Gomez-Tapio renessanssiharppunsa takaa.

HUOM! Kaikissa tapahtumissamme noudatetaan voimassa olevia kokoontumisrajoituksia ja hygieniaohjeita. Suosittelemme myös kasvomaskin käyttöä. Koronapandemia takia ohjelmamuutokset ovat mahdollisia. Ajankohtaiset tiedotteet sekä mahdolliset muutokset löydät kotisivultamme www.tampereengalleriaviikko.fi