Valokuvakeskus Nykyaika

Kauppakatu 14, 33210 Tampere
Avoinna:
ma-pe 12–18
la-su 12–16
www.valokuvakeskusnykyaika.fi
https://www.facebook.com/valokuvakeskus.nykyaika/

Valokuvataidetta Galleriaviikolla edustaa Kauppakadulla sijaitseva Valokuvakeskus Nykyaika. Se on avoin kohtauspaikka kaikille valokuvataiteen ystäville. Kahden Galleriaviikon lisäksi Kauppakatu neljässätoista sijaitsee kaikille avoin käsikirjasto ja Valokuvakeskuksen toimisto. Kuukausittain vaihtuvien näyttelyiden lisäksi Nykyajassa järjestetään niihin liittyvää oheisohjelmaa, taiteilijatapaamisia, luentoja ja työpajoja. Tarkemmat tiedot tapahtumista päivittyvät aina Nykyajan nettisivuille.

NYKYAJASSA GALLERIAVIIKOLLA:

Katutasossa: TERO PUHA: Splitting the Mirror (5.–28.10.2019)

Tero Puhan uudessa näyttelyssä nähdään uusi lyhytelokuva Original (maailman ensi-ilta) sekä valokuvateoksia sarjasta From Desire to Stillness.

Nykytaiteen kentällä toimiva Puha tunnetaan kuvamanipulaatioita, graafisia elementtejä sekä performansseja sisältävistä monitaidekokonaisuuksistaan. Nyt esillä on taiteilijan puhtaasti valokuvallista tuotantoa. Näyttelyä varten Puha on käynyt kuvamateriaaliaan läpi vuodesta 1995 alkaen aina uusimpiin kuviin, jotka ovat vuodelta 2019. Kaikki kuvat ovat esillä ensimmäistä kertaa.

From Desire to Stillness – sarjaan Puha on vuosien kuluessa kuvannut miehiä Suomessa sekä ulkomailla: ystäviä, partnereita, tuttavia ja vieraita.

“Tässä kokonaisuudessa nähdään vain autenttista old-school valokuvaa. Huomio on valossa, kompositiossa ja oikean hetken tallentamisessa: tunnekokemuksessa. Analoginen prosessi on vaativa ja aikaavievä. Koen mielenkiintoisena rinnastaa kuvia eri vuosilta ja katsoa miten ne keskustelevat”.

Uusi Madridissa kuvattu lyhytelokuva tutkii miehenä ja yksilönä olemisen haasteita nyky-yhteiskunnassa. Original- lyhytelokuvassa kauniiseen espanjalaiseen puistoon lintuja tarkkailemaan tullutta, komeasta ja persoonallisesta ulkonäöstään tietoista miestä odottaa puiston uumenissa suuri yllätys.

Lue lisää Tero Puhasta: www.teropuha.com/

Studiossa: TUOMAS LINNA: Silverstar – Keksijänuorukainen Silvo Sokka (5.–28.10.2019)

Silverstar – Keksijänuorukainen Silvo Sokka -teos kertoo 70-vuotta sitten valtakunnallista ja kansainvälistä huomiota saaneesta Suomessa tapahtuneesta sensaatiomaisesta rakettilennosta. Tapahtuman keskiössä oli 17-vuotias nuorukainen Silvo Sokka.

Lue lisää Tuomas Linnasta: www.tuomaslinna.com/