Torstai 24. lokakuuta

Kielo Kärkkäinen esiintyy Galleria Rongassa kello 17.

13–15 Kuvailutulkkauskierros II: Galleria Saskia – Galleria Rajatila – Valokuvakeskus Nykyaika. Vetäjänä kuvailutulkkaaja Taina Aalto.

16–18 Venäjänkielinen galleriakierros: Galleria Saskia – Kulttuuritalo Laikun Galleria – Taidekeskus Mältinranta. Oppaana taidehistorioitsija Elena Anokhina.

17.00 Galleria Ronga: Laulaja Kielo Kärkkäinen esiintyy.

Kielo Kärkkäinen on syksyllä 2019 toisen albuminsa julkaissut tamperelainen laulaja ja lauluntekijä. Texicalli Recordsin julkaisema ”Keitä me olemme” seuraa 2017 ilmestynyttä debyyttialbumia ”Tule”.

17–18 Galleria Rajatila: Voiko robotti(in) rakastua? Kirjailija Silvia Hosseini lukee seksirobotteja käsittelevän esseensä, jossa ihmisen ja ei-ihmisen välistä eroa pohditaan vuoroin humoristiseen, vuoroin vakavaan sävyyn.

Silvia Hosseini (kuva: Jarkko Mikkonen)

Täysin ihmisenkaltaiset androidit ovat kaukaista tulevaisuutta. Tekoäly- ja robottiteknologia kuitenkin kehittyy koko ajan, ja niitä hyödynnetään myös kaupallisten seksi- ja kumppanirobottien valmistuksessa. Ihminen pystyy jo nyt tuntemaan kiintymystä koneeseen. Mitä tapahtuu, jos robotiikka kehittyy niin, että konetta ei enää erota ihmisestä? Voiko robottiin rakastua? Mitkä ovat robotin seksuaalioikeudet?

Silvia Hosseini on Tampereella asuva kirjailija, opettaja ja kirjallisuuskriitikko, jonka esikoisteos Pölyn ylistys voitti Kalevi Jäntin palkinnon ja oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaana. Hosseinilla on robotti-imuri nimeltä Julius.

17–19 Taidekeskus Mältinranta: Taidemaalariliiton kanssa yhteistyössä järjestettävä Taidemaalauksen ilta, jossa taidettaan esittelevät kuvataiteilijat Emmi Kallio, Annukka Laine, Juhani Tuomi ja Paananen&Ulvila.

Illan aikana esitellään viisi Tampereen Taiteilijaseuran taidemaalaria: Emmi Kallio, Annukka Laine, taiteilijapari Paananen&Ulvila ja Juhani Tuomi. He kertovat yleisölle toiminnastaan kuvataiteilijoina sekä esittelevät tuotantoaan.

Taidemaalauksen ilta -tilaisuus osallistuu Taidemaalariliiton Juhlanäyttelyviikot -tapahtumasarjaan, joka tuo esille maalaustaiteen monimuotoisuutta ja suomalaisia taidemaalareita. Se on osa Taidemaalariliiton 90-vuotisjuhlan ohjelmaa vuonna 2019.

Lisätietoja taiteilijoista:
emmikallio.com
kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/annukka-laine
www.paananenulvila.com
juhanituomi.com